Omgeving

Lanteyron

Lanteyron ligt midden in een groot wandelgebied, gewoon vanuit de eigen voordeur. Als u de berg naar boven wandelt heeft u adembenemende vergezichten...on top of the world!

Arcens.jpg

Arcens ligt op 4,5 km (7 minuten met de auto) van Lanteyron. In het dorp zit een bakker, een echte Franse slager en een culinair restaurant.

soutron.jpg

Soutron ligt op 6 km (14 minuten met de auto) van Lanteyron. De Rocher de Soutron biedt een schitterend vergezicht over de Alpen. Het is een mooie korte klim met prachtig uitzicht. De kapel dateert uit de 17e eeuw.

st-martial3

Het meer van St Martial ligt op 5,5 km (8 minuten met de auto) van Lanteyron. Het is een kunstmatig meer gemaakt in een vulkaankrater. In de zomer kunt u hier heerlijk zwemmen en voor de kinderen zijn er diverse activiteiten op het water.

le-cheylard-2.jpg

Le Cheylard ligt op 20 km (28 minuten met de auto) van Lanteyron. Het is het dichtstbijzijnde stadje om grote boodschappen te doen (Super-U en Intermarché). Le Cheylard is een dynamische stad met de samenvloeiing van twee rivieren: de Dorne en Eyrieux. De landschappen zijn betoverend en lenen zich voor vele sportieve activiteiten. De voormalige spoorlijn route biedt mooie wandelingen.

3. rochebonne

Rochebonne ligt op 17 km (30 minuten rijden) van Lanteyron. Onderweg naar Le Cheylard kunt u het zien liggen vanaf de weg. Het is een prachtige wandeling naar de oude ruïne. Het uitzicht vanaf de parkeerplaats en picknick plekje boven de ruïnes van het Château de Rochebonne zijn adembenemend.

4. les-etables.jpg

Les Etables ligt op 22 km (30 minuten met de auto) van Lanteyron. Les Etables is een wintersportgebied n het departement Haute-Loire (Frankrijk, Auvergne-Rhône-Alpes). Er is 4,5 km piste om te skiën en te snowboarden. De wintersporters hebben de beschikking over in totaal 8 liften. Dit wintersportgebied ligt op een hoogte van 1.325 tot 1.666 m.

5. Gerbier de Jonc

Gerbier de Jonc ligt op 16 km (23 minuten met de auto) van Lanteyron. Gerbier de Jonc ligt op een uitgestrekte hoogvlakte op 1551 meter hoogte. Deze bergtop, of eerder gezegd een grote rotshoop, is van vulkanische oorsprong en is de plek waar de Loire haar oorsprong vindt. Het is een bekende en populaire plek onder natuurliefhebbers en wandelaars.

6. le-puy.jpg

Le Puy ligt op 55 km (1 uur en 10 minuten met de auto) van Lanteyron. Le Puy is een van de meest bijzondere steden in Frankrijk, in het hart van de Auvergne. Le Puy-en-Velay is een bekende verzamel- en startplaats voor pelgrims. In Le Puy-en-Velay kwamen en komen diverse historische pelgrimsroutes samen om van daaruit verder te gaan naar Santiago.

7. Valance.jpg

Valence ligt op 77 km (1,45 uur met de auto) van Lanteyron. Naar Valance kunt u eenvoudig vanuit Nederland reizen met de TGV. Valence ligt in departement Drôme, op de grens van het Zuidelijk deel van Frankrijk. Deze stad van Kunst en Geschiedenis ligt in het hart van het Rhônedal, tussen Lyon en Avignon, en heeft zich sinds de Romeinse tijd ontwikkeld aan de linkeroever van de Rhône. De stad heeft mooie grachten en het hart van de historische stad is een winkelparadijs, met voetgangerszone. De Saint-Apollinaire kathedraal dateert uit de 11de eeuw en is beschermd als Historisch Monument.